Heips!

Nyt on hyvä aika käyttää pakkasesta loputkin marjat, jotta uudet mahtuu tilalle.

Viime vuonna tuli kerättyä niin paljon punaisia viinimarjoja/herukoita, että niitä on vieläkin pakasteessa, marjoista tulee ihan yhtä hyvä vispipuuro kuin puolukoista.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen :) Jäiset marjat kattilaan ja vettä päälle, keitetään marjoista mehu irti, siivilöidään ja lisätään mannaryynit, keitetään taas, jonka jälkeen hivenen jäähdytetään ja vispataan kuohkeaksi. Makeutusaineeksi laitoin ruskeaa luomusokeria ja kokeeksi ripaus vaniljasokeria, joka pyöristi happamuutta. 

Helppoa,halpaa nopeaa ja hyvää, eikä ole säilöntä-aineita :) Tein tätä sekä kiisseliä usein lapsilleni välipalaksi, kun he olivat pieniä, toki vielä vanhempanakin :) Kiisseli valmistetaan alussa samoin, mutta mannaryynien sijaan laitetaan perunajauhoja ja vain kiehautetaan.

IMG_3962.jpg